Kako začeti popolno jutro?

Danes bi vam radi predstavili tri čudovite nasvete, s katerimi boste začeli dan sproščeno in pripravljeno na celodnevne izziva. Eden izmed teh nasvetov je tudi jutranja vadba Qigong. V nadaljevanju si lahko preberete stvari, ki jih lahko počnete najprej zjutraj, da začnete dan v resnično pozitivni luči.

Kateri so nasveti za popoln začetek dneva?

Jutranja Qigong vadba

Običajno se z Qi Gongom zjutraj vadi vaje, ki vključujejo premikanje ali raztezanje. Metode premikanja so dobre kot del jutranje vadbe Qi Gong, da telo poživite in sprostite že takoj, ko vstanete iz postelje. Vadite lahko kar ob postelji, kjerkoli v hiši, še najboljše pa zunaj na terasi ali na travniku.

Jutranji QiGong
Jutranji sprehod

Popijte kozarec vode z limoninim sokom

Limonada pomaga pri rehidraciji in osvežitvi telesa, zato jo predlagamo že takoj na začetku dneva. Čez noč lahko zaradi potenja v postelji in izdihom vodne pare izgubimo veliko tekočine. Zato je zelo pomembno, da telo najprej hidrirate že takoj zjutraj. Najboljše da to storite že pred zajtrkom.

Pojdite na sprehod

Imamo veliko srečo, da živimo v izobilju te prelepe narave, ki jo premore naša država. Zato se lahko zjutraj odpravite na sprehod sami, ali pa tudi z družbo ali s psom. Izberete lahko pot ob bližnji reki, po travnikih, gozdu ali pa kar po mestu. S tem boste v pljuča dobili svež zrak in vdihnili dobro Qi (energijo).

Najboljši nasvet, ki vam ga lahko damo pa je, da ko razmišljate o jutranjem ritualu ali rutini, je najpomembnejše, da si dan organizirate na najbolj pozitiven način, kolikor se da. Delajte tisto, pri čemer se dobro počutite. Naredite nekaj zase, zaradi česar se boste v notranjosti počutili dobro, nekaj resnično pozitivnega. Več ko boste imeli teh ritualov, bolje boste začeli z dnevom.

Absolutno pa za prijeten začetek dneva priporočamo, da ne preverjate elektronske pošte ali prebirate Facebook, da vidite, kaj počnejo ostali. Namesto tega raje  preživite malo več časa s seboj in s tem naredite nekaj, kar osebno zelo radi počnete. To pa je najmodrejši nasvet, ki vam ga lahko damo: najdite tisto, kar vas inspirira in ga tudi udejanjite!

Želite prvi dobiti koristne nasvete? Prijavite se na naše e-novičke!

Želite prvi dobiti koristne nasvete? Prijavite se na naše e-novičke!