Qi Gong - ravnovesje energij

Qi Gong - ravnovesje energij

Qigong (氣功) preučuje energijo v stvarstvu in je eno največjih kulturnih in tudi medicinskh dosežkov, ki jih je Kitajska prispevala in jih še prispeva k človeštvu. Cilj Qigonga je vzpodbuditi delovanje mišic in negovati notranje organe, ne da bi jih pri tem obremenjevali.

 

Z vadbo se poveča vnos kisika in izboljša cirkulacija krvi, medtem ko je telo sproščeno. S tem se tudi poveča vaša sposobnost shranjevanja in ustvarjanja rezerv življenjske energije oziroma Qi-ja.  Pri izvedbi vadb se prepletajo  elementi meditacije, nadzorovanega dihanja in gibalnih vaj.

Izdelek brez naslova (22)

Dolga tradicija vadb po celem svetu

Qi Gong izvaja na milijone ljudi že več kot 5.000 let na praktično vseh kontinentih sveta in jim pomaga na poti do notranjega ravnovesja. 

Qi = življenjska energija

Gong = delo, vadba

Glavni namen gibov Qi Gonga je aktivirati ‘qi’ znotraj telesa, ga pretakati skozi vse dele telesa in poskrbeti, da telo trepeta ter da ustvari Qi polje v telesu. Qi Gong odpira pretok energije v meridianih, ki se uporabljajo v akupunkturi in kitajski medicini. Izboljšuje našo sposobnost, da čutimo življenjsko silo, ki je osnova fizičnega sveta, in poglabljamo našo komunikacijo z njim.

Qi Gong vadba vključuje trening v ravnotežju, fleksibilnosti in živčno-mišični koordinaciji s številnimi kognitivnimi komponentami, vključno s povečano telesno zavestjo, osredotočeno duševno pozornostjo, vizualizacijo, večopravilnostjo in ciljno usmerjenim treningom, kar lahko skupaj prinese koristi zdravju in nadzoru drže.

Izdelek brez naslova (25)

Imate še kakšno vprašanje?

Z veseljem vam pomagamo pri razumevanju vadb v okviru Qi Gong in kako jih začeti na pravi način.

Na voljo smo preko elektronskega naslova info@akademija-sproscanja.si in preko telefonske številke 031 342 757